Wat voor schoolpleinen en speelplaatsen geldt, gaat eveneens op voor bedrijventerreinen en winkelcentra. Voor deze locaties is het zelfs van levensbelang om ze onkruidvrij en esthetisch aantrekkelijk te houden.
Wanneer dergelijke terreinen verpauperd, dan worden zij voor cliënten en winkelend publiek minder aantrekkelijk om er hun zakenpartners te bezoeken of er hun inkopen te doen.
De aanpak van Weed Free Service is dan ook uitermate geschikt, weinig (geluids)overlast, geen brandgevaar, geen schade aan geparkeerde voertuigen, gevels en ondergrond) om hieraan een positieve draai te geven.
Last van onkruid?
Neem contact opIn Nederland is chemische onkruidverdelger (zoals Roundup) alleen onder strikte voorwaarden nog tot begin 2016 toegelaten. Hierna moet er gebruik worden gemaakt van meer milieuvriendelijke oplossingen, zoals de heetwater-methode van Weed Free Service.
Tot 2016 mag er onder strikte voorwaarden nog maximaal twee keer per jaar gespoten mag worden met glyfosaat houdende middelen zoals Roundup. Glyfosaat is een zeer effectief middel tegen onkruid, maar heeft als nadeel dat bepaalde onkruiden resistent zijn, zoals paardenbloem, weegbree en mossen. De effectiviteit van deze methode laat daardoor te wensen over. Twee keer curatief bestrijden met Roundup geeft (zaad) onkruiden de kans in de tussenliggende periode te groeien.
De keuze voor onkruidbestrijding op basis van glyfosaat is vaak prijsgerelateerd voor de korte termijn. De Weed Free methode is in staat om met een beheersbaar budget gedurende het jaar een betere kwaliteit te leveren. Op de lange termijn valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding dan ook weg ten opzichte van de heetwater-methode.
Vooral bij scholen, discotheken, sporthallen, winkelcentra, bushaltes en op perrons is het een regelrechte plaag: de
resten van vastgeplakt kauwgom op tegels bij de ingang. En als het een beetje ‘mee zit’, wordt het meegelopen naar binnen en zet het
zich vast op de loopmatten. Ook hierbij biedt de heet water methode de oplossing: met weinig moeite en in korte
tijd worden kauwgomresten verwijderd, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.
In een vergelijkende studie
van de Deense professor Pelle Kristoffelson
zijn gebruiksfrequentie en energieverbruik van
verschillende onkruidbestrijdingsmethoden
in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijkt
dat heet water de beste kwaliteit biedt met
de minste (energie)inzet. Volgens de onderzoekers
bespaart deze methode tenminste 50%, op een zeer effectieve manier. De methode zorgde voor het laagste energieverbruik
per m2.